Što je Reseller Hosting

Većina ljudi koja se bavi radom na internetu, posjeduje svoju domenu ili web stranicu čula je za reseller hosting. Dali znate što je točno reseller hosting i koja je njegova uloga? Web hosting općenito dijelimo na nekoliko različitih vrsta , ovisno o namjeni i konfiguraciji servera.  Jedna od njih je i takozvani reseller hosting. Uz reseller hosting vrlo je važno da klijent ima jasnu viziju poslovanja u koju je svakako uključeno i Adwords oglašavanje, kao i ostali kanali marketinga.

Kod takve vrste hostinga prodavač usluga iznajmljuje određeni dio prostora i prometa na serveru od veće hosting firme te tako pruža usluge web hostinga svojim klijentima. Ovakav način poslovanja idealan je za one koji su tek počeli s vlastitim poslom jer ne zahtijeva velika ulaganja, pogotovo ako ste ograničeni s budžetom. Iako se korisnicima ponekad može čini kako su zakupili najbolji web hosting to se može, a i ne mora ispostaviti kao točno. Znanje potrebno za obavljanje ovog posla uvelike je umanjeno s obzirom na znanje koje trebaju posjedovati zaposlenici jedne hosting firme. To je jedan od razlog zašto korisnici reseller usluga nikada neće imati ponuđenu toliko kvalitetnu podršku kao što bi ju imali kod hosting firme. Za krajnje korisnike reseller hosting može biti savršen jedino ako ste dobar webmaster i ako znate pružiti pravovremenu i dobru podršku. Ono što najviše mami klijente kod reseller hostinga je cijena paketa usluga koja je obično jeftinija nego inače.

Reseller hosting najčešće koriste web dizajneri koji svojim klijentima uz web dizajn nude i opciju smještaja internet stranice. Time nastoje zadržati svog klijenta, pridobiti dodatan prihod dok klijent istovremeno dobiva dozu sigurnosti i povjerenja prema svom dizajneru. S vremenom će se vjerojatno trebati odraditi i redizajn stranice koju će u konačnici opet raditi isti web dizajner.